Opis
Dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego do postępowania dietetycznego w alergii na białko mleka krowiego i/lub białko sojowe.
Właściwości
Preparat zawiera wapń i witaminę D dla prawidłowego wzrostu kości, cynk oraz witaminy A, C dla prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego, żelazo i jod dla prawidłowego rozwoju poznawczego.
Skład
Mąka ryżowa (28,2%), mąka ryżowa częściowo zhydrolizowana (21,2%), mąka z kiełków ziaren chleba świętojańskiego (21,2%), maltodekstryna, oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, słonecznikowy, kokosowy, oleina palmowa), cukier, węglan wapnia, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym), witaminy (C, niacyna, kwas pantotenowy, E, B1, B6, A, kwas foliowy, K, D, biotyna, B12), dwufosforan żelazowy, siarczan cynku, L-Karnityna, siarczan miedzi, jodek potasu.
Jak stosować
Przed rozpoczęciem przygotowania posiłku dla dziecka umyj dokładnie ręce i zadbaj o czystość używanych naczyń.
Przeznaczenie
Ten produkt jest przeznaczony do urozmaicania diety, której podstawą jest mleko matki lub preparat mlekozastępczy.
Ostrzeżenia
Bebilon Alerlac nie powinien być podawany w przypadku: nietolerancji glukozy, fruktozy, sacharozy, białka ryżu i/lub białka chleba świętojańskiego.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej i w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Po otwarciu torebki zawartość zużyj w ciągu 2 tygodni.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej i w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Po otwarciu torebki zawartość zużyj w ciągu 2 tygodni.
Waga
400 g
Producent
Nutricia Polska Sp. z o.o.
Typ produktu
Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego