Opis
Kaszka mleczna kukurydziano-ryżowa banan po 6 miesiącu.
Właściwości
Zboża są istotnym elementem prawidłowej diety i bardzo ważnym źródłem energii w codziennym urozmaiconym jadłospisie, a kaszka Porcja Zbóż to pełnowartościowy posiłek mleczno-zbożowy.
Tabela
Wartość odżywcza | Jednostka | 100 g kaszki | % RWS* | Porcja (45 g kaszki + 150 ml wody) | % RWS* |
Wartość energetyczna | kJ/ kcal | 1814/ 430 | - | 816/ 194 | - |
Tłuszcz, w tym: | g | 11 | - | 4,9 | - |
- kwasy nasycone | g | 4,4 | - | 2,0 | - |
Węglowodany, w tym: | g | 69 | - | 31 | - |
- cukry | g | 41 | - | 18 | - |
Błonnik | g | 2,7 | - | 1,2 | - |
Białko | g | 13 | - | 5,8 | - |
Sól | g | 0,22 | - | 0,10 | - |
Witamina A | µg | 431 | 108% | 194 | 49% |
Witamina D | µg | 6,0 | 60% | 2,7 | 27% |
Witamina E | mg | 6,7 | - | 3,0 | - |
Witamina C | mg | 50 | 200% | 23 | 92% |
Tiamina (witamina B1) | mg | 1,0 | 200% | 0,47 | 94% |
Witamina B6 | mg | 0,62 | 89% | 0,27 | 39% |
Biotyna (witamina B7) | µg | 18 | - | 8,1 | - |
Sód | mg | 87 | - | 39 | - |
Wapń | mg | 505 | 126% | 228 | 57% |
Żelazo | mg | 7,3 | 122% | 3,3 | 55% |
Jod | µg | 106 | 151% | 47,6 | 68% |
*RWS - Referencyjna Wartość Spożycia
Skład
składniki: mleko modyfikowane 58% [odmineralizowana serwatka w proszku z mleka, odtłuszczone mleko w proszku, oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, słonecznikowy, lecytyny (z SOI)], mąka kukurydziana 18%, mąka ryżowa 12%, płatki banana 11%, witaminy i składniki mineralne [C, E, tiamina (B1), B6, A, biotyna (B7), D, wapń, żelazo, jod], maltodekstryna, Maltodekstryna jest nośnikiem owoców w proszku oraz witamin
Jak stosować
Zawsze przestrzegaj instrukcji właściwego przygotowania. Zanim przystąpisz do sporządzania posiłku dla dziecka, umyj dokładnie ręce i upewnij się, czy naczynia, których będziesz używać są czyste.
Krok 1.Zagotuj wodę i odmierz 150 ml, wlej do miseczki i ostudź to temperatury ok. 50°C.
Krok 2.Wsyp powoli 45 g kaszki (5-6 łyżek stołowych).
Krok 3.Mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Odczekaj chwilę, aż kaszka zgęstnieje.
Krok 4.Sprawdź temperaturę posiłku. Gotową kaszkę podaj dziecku lub pozwól spróbować samodzielnego jedzenia łyżeczką.
Krok 1.Zagotuj wodę i odmierz 150 ml, wlej do miseczki i ostudź to temperatury ok. 50°C.
Krok 2.Wsyp powoli 45 g kaszki (5-6 łyżek stołowych).
Krok 3.Mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Odczekaj chwilę, aż kaszka zgęstnieje.
Krok 4.Sprawdź temperaturę posiłku. Gotową kaszkę podaj dziecku lub pozwól spróbować samodzielnego jedzenia łyżeczką.
Dzienne spożycie
Porcja produktu zalecana do spożycia w ciągu dnia: 6+ 1-2 orientacyjna dzienna liczba porcji w zależności od wieku dziecka i rekomendacji lekarza; 12+ 1-2 orientacyjna dzienna liczba porcji przy zachowaniu różnorodnej diety.
Przeznaczenie
Dla niemowląt po 6. miesiącu życia.
Ostrzeżenia
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej i w zamkniętym opakowaniu. Po otwarciu torebki zawartość zużyj w ciągu 3-4 tygodni.
Nie podawaj ponownie resztek posiłku.
Nie podawaj ponownie resztek posiłku.
Waga
masa netto: 210 g
Producent
Nutricia Polska Sp. z o.o.
Typ produktu
Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego