Opis
Właściwości
Łupina nasienna babki jajowatej - jest źródłem błonnika pokarmowego – włókna roślinnego, które posiada zdolność pęcznienia w przewodzie pokarmowym dzięki czemu przyspiesza przesuwanie się mas zawartych w jelitach oraz daje uczucie sytości. Korzystnie wpływa na pracę jelit i ułatwia wypróżnianie, dodatkowo pomaga kontrolować stężenie cholesterolu we krwi.
Inulina z cykorii - korzystnie wpływa na pracę jelit oraz pomaga kontrolować wagę w ramach odpowiedniej diety.
Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium lactis - to podwójnie powlekane bakterie kwasu mlekowego, które są naturalnym elementem flory bakteryjnej naszego organizmu. Technologia podwójnego powlekania Lab2Pro wielokrotnie zwiększa przeżywalność bakterii.
Tabela
Składniki | 10 g |
Łupina nasienna babki jajowatej | 6,18 g |
Inulina z cykorii | 3,48 g |
Suma bakterii kwasu mlekowego (1:1): Lactobacillus acidophilus Bifidobacterium lactis | 1x108 jtk* |
*jtk - jednostka tworząca kolonię bakterii
Skład
Jak stosować
Dzienne spożycie
Ostrzeżenia
Waga
Producent
ul. Fabryczna 5A
00-446 Warszawa