Opis
Ekologiczne mleko następne dla niemowląt po 6. miesiącu.
Właściwości
Inspirowane naturąHiPP 2 BIO Combiotik z unikalnym połączeniem
- Praebiotik
- Probiotik Naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego
- pierwotnie pochodzące z kobiecego mleka. Mleko mamy zawiera naturalne kultury bakterii - ich rodzaj jest indywidualną cechą każdej kobiety.
- Wyłącznie laktoza
witaminy A, C i D - wspierają układ odpornościowyomega-3 (DHA, ALA)** - dla rozwoju wzroku, mózgu i komórek nerwowychniezbędne żelazo - żelazo jest ważne dla rozwoju intelektualnego
**Kwas alfa-linolenowy (ALA) z grupy Omega-3 jest ważny dla rozwoju mózgu i komórek nerwowych.**Kwas dokozaheksaenowy (DHA) z grupy Omega-3 jest ważny dla prawidłowego rozwoju wzroku niemowląt. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 100 mg DHA dziennie.
- Praebiotik
- Probiotik Naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego
- pierwotnie pochodzące z kobiecego mleka. Mleko mamy zawiera naturalne kultury bakterii - ich rodzaj jest indywidualną cechą każdej kobiety.
- Wyłącznie laktoza
witaminy A, C i D - wspierają układ odpornościowyomega-3 (DHA, ALA)** - dla rozwoju wzroku, mózgu i komórek nerwowychniezbędne żelazo - żelazo jest ważne dla rozwoju intelektualnego
**Kwas alfa-linolenowy (ALA) z grupy Omega-3 jest ważny dla rozwoju mózgu i komórek nerwowych.**Kwas dokozaheksaenowy (DHA) z grupy Omega-3 jest ważny dla prawidłowego rozwoju wzroku niemowląt. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 100 mg DHA dziennie.
Tabela
Wartość odżywcza | w 100 g proszku | w 100 ml mleka gotowego do spożycia** |
energia | 2 070 kJ | 292 kJ |
495 kcal | 70 kcal | |
białko | 10,6 g | 1,5 g |
węglowodany, w tym: | 56,1 g | 7,9 g |
laktoza | 54,4 g | 7,7 g |
tłuszcz, w tym: | 24,7 g | 3,5 g |
kwasy tłuszczowe nasycone | 8,1 g | 1,1 g |
kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 11,4 g | 1,6 g |
kwasy tłuszczowe wielonienasycone, w tym: | 5,1 g | 0,7 g |
kwas linolowy (Omega-6) | 4,7 g | 0,7 g |
kwas linolenowy (Omega-3) | 0,52 g | 0,07 g |
błonnik pokarmowy, w tym: | 2,8 g | 0,4 g |
galaktooligosacharydy (GOS) | 2,8 g | 0,4 g |
składniki mineralne | ||
sód | 0,16 g | 0,02 g |
potas | 570 mg | 80 mg |
wapń | 520 mg | 73 mg |
fosfor | 310 mg | 43 mg |
chlorki | 320 mg | 45 mg |
magnez | 43 mg | 6,0 mg |
żelazo | 7,0 mg | 1,0 mg |
cynk | 3,9 mg | 0,5 mg |
miedź | 320 µg | 45 µg |
jod | 105 µg | 15 µg |
mangan | 50 µg | 7,0 µg |
selen | 10,5 µg | 1,5 µg |
fluor | 50 µg | 7,0 µg |
witaminy | ||
witamina C | 71 mg | 10 mg |
witamina A | 495 µg | 70 µg |
witamina D | 8,3 µg | 1,2 µg |
witamina E | 7,4 mg | 1,0 mg |
witamina B1 | 425 µg | 60 µg |
witamina B2 | 990 µg | 140 µg |
witamina B6 | 285 µg | 40 µg |
witamina B12 | 1,05 µg | 0,15 µg |
kwas foliowy | 71 µg | 10 µg |
kwas pantotenowy | 3 545 µg | 500 µg |
witamina K | 36 µg | 5,0 µg |
biotyna | 10,5 µg | 1,5 µg |
niacyna | 4 260 µg | 600 µg |
* 100 ml mleka gotowego do spożycia = 14,1 g HiPP 2 BIO Combiotik + 90 ml wody. 1 płaska miarka = ok. 4,7 g HiPP 2 BIO Combiotik
Skład
Składniki: odtłuszczone mleko* w proszku, laktoza* z mleka, oleje
roślinne*, serwatka* z mleka częściowo odmineralizowana w proszku,
prebiotyczny błonnik pokarmowy (galaktooligosacharydy z laktozy), węglan
wapnia, witamina C, chlorek potasu, L-tryptofan, chlorek wapnia,
siarczan żelazawy, stabilizator - kwas mlekowy, probiotyczne kultury
bakterii kwasu mlekowego (Lactobacillus fermentum hereditum¹), witamina
E, witamina A, niacyna, tlenek cynku, kwas pantotenowy, siarczan miedzi,
witamina K, witamina B₁, witamina B₆, siarczan manganu, kwas foliowy,
biotyna, jodan potasu, witamina B₂, selenian sodu, witamina D, witamina
B₁₂.
*z rolnictwa ekologicznego
*z rolnictwa ekologicznego
Jak stosować
1. Przegotuj świeżą wodę pitną i ostudź ją do temperatury ok. 40° - 50°C*.
2. Do butelki wlej potrzebną ilość przegotowanej i schłodzonej wody.
3. Luźno napełnij miarkę proszkiem, a jego nadmiar usuń w miejscu wskazanym na opakowaniu. Zalecaną liczbę miarek proszku wsyp do butelki.
4. Zakręć butelkę i kilka razy silnie wstrząśnij.
5. Tuż przed podaniem ostudź mleko do ok. 37°C. Sprawdź temperaturę.
*W celu ochrony naturalnych kultur bakterii kwasu mlekowego nie zalewaj proszku wrzątkiem.
2. Do butelki wlej potrzebną ilość przegotowanej i schłodzonej wody.
3. Luźno napełnij miarkę proszkiem, a jego nadmiar usuń w miejscu wskazanym na opakowaniu. Zalecaną liczbę miarek proszku wsyp do butelki.
4. Zakręć butelkę i kilka razy silnie wstrząśnij.
5. Tuż przed podaniem ostudź mleko do ok. 37°C. Sprawdź temperaturę.
*W celu ochrony naturalnych kultur bakterii kwasu mlekowego nie zalewaj proszku wrzątkiem.
Dzienne spożycie
Porcja produktu zalecana do spożycia w ciągu dnia: 5 posiłków dziennie.
Objętość porcji 170 ml Przegotowana woda 150 ml Liczba miarek 5
Objętość porcji 200 ml Przegotowana woda 180 ml Liczba miarek 6
30 ml wody przypada na jedną miarkę proszku.
Niemowlę powinno spożywać ok. 5 posiłków dziennie. Każda pełna porcja nowego posiłku (kaszki, obiadku) zastępuje 1 butelkę mleka.
Zaproponowane objętości porcji należy traktować orientacyjnie, gdyż każde dziecko ma inne potrzeby żywieniowe. Dziecko nie musi opróżniać butelki za każdym razem. Do odmierzenia odpowiedniej ilości proszku używaj wyłącznie załączonej miarki!
Objętość porcji 170 ml Przegotowana woda 150 ml Liczba miarek 5
Objętość porcji 200 ml Przegotowana woda 180 ml Liczba miarek 6
30 ml wody przypada na jedną miarkę proszku.
Niemowlę powinno spożywać ok. 5 posiłków dziennie. Każda pełna porcja nowego posiłku (kaszki, obiadku) zastępuje 1 butelkę mleka.
Zaproponowane objętości porcji należy traktować orientacyjnie, gdyż każde dziecko ma inne potrzeby żywieniowe. Dziecko nie musi opróżniać butelki za każdym razem. Do odmierzenia odpowiedniej ilości proszku używaj wyłącznie załączonej miarki!
Przeznaczenie
Mleko następne HiPP 2 BIO Combiotik jest dopasowane do szczególnych potrzeb żywieniowych niemowląt po 6. miesiącu życia, które z różnych powodów nie mogą być karmione piersią. Mleko HiPP 2 BIO Combiotik jest odpowiednie po zakończeniu karmienia piersią lub każdym mlekiem początkowym.
Ostrzeżenia
Szczelne opakowanie gwarantuje optymalną świeżość i zachowanie aromatu
produktu. Produkt przechowuj w suchym miejscu, w pokojowej temperaturze.
Zawartość opakowania zużyj w ciągu 3 tygodni po otwarciu. Poszczególne
elementy opakowania należy wyrzucić do odpowiednich pojemników do
segregacji.
Waga
Masa/objętość netto: 550 g
Producent
HIPP GMBH
Puławska 303
Warszawa
Puławska 303
Warszawa
Typ produktu
Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego