Opis
HiPP AR - do postępowania dietetycznego w przypadku nadmiernego ulewania
Właściwości
HiPP AR - do postępowania dietetycznego w przypadku nadmiernego ulewania. Ulewania u niemowląt są zjawiskiem naturalnym. Niekiedy jednak są one nadmiernie nasilone, zbyt częste i intensywne. Dodatek naturalnego składnika, mączki chleba świętojańskiego, nadaje HiPP AR odpowiednio gęstą konsystencję oraz sprawia, że posiłek pozostaje w żołądku. Ogranicza to cofanie się pokarmu do przełyku (refluks), a tym samym zmniejsza ulewania.
Probiotik Naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego - pierwotnie pochodzące z kobiecego mleka. Mleko mamy zawiera kultury bakterii - ich rodzaj jest indywidualną cechą każdej kobiety.Wszystkie niezbędne składniki odżywcze
Probiotik Naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego - pierwotnie pochodzące z kobiecego mleka. Mleko mamy zawiera kultury bakterii - ich rodzaj jest indywidualną cechą każdej kobiety.Wszystkie niezbędne składniki odżywcze
Tabela
Wartości odżywcze (%) | W 100 ml produktu gotowego do spożycia** |
wartość energetyczna | 275 kJ/ 66 kcal |
tłuszcz | 3,6 g |
w tym kwasy nasycone | 1,5 g |
kwasy jednonienasycone | 1,6 g |
kwasy wielonienasycone | 0,5 g |
w tym kwasy alfa-linolenowy (Omega-3) | 60 mg |
kwas dokozaheksaenowy (DHA) | 13,2 mg |
kwas linolowy (Omega-6) | 400 mg |
kwas arachidowy (ARA) | 13,2 mg |
węglowodany | 6,9 g |
w tym cukry | 6,9 g |
w tym laktoza | 6,9 g |
inozytol | 4,2 mg |
błonnik | 0,4 g |
białko | 1,25 g |
w tym L-karnityna | 1,8 mg |
sól | 0,05 g |
sód | 20 mg |
potas | 66 mg |
chlorek | 51 mg |
wapń | 51 mg |
fosfor | 30 mg |
magnez | 4,5 mg |
żelazo | 0,70 mg |
cynk | 0,60 mg |
miedź | 0,053 mg |
mangan | 0,0050 mg |
fluorek | <0,0050 mg |
selen | 3,8 µg |
chrom | <0,60 µg |
molibden | 0,80 µg |
jod | 15 µg |
witamina A | 54 µg |
witamina D | 1,5 µg |
witamina E | 0,7 mg TE |
witamina K | 5,1 µg |
witamina C | 8,9 mg |
tiamina (wit. B1) | 0,036 mg |
ryboflawina (wit. B2) | 0,14 mg |
niacyna | 0,34 mg |
witamina B6 | 0,023 mg |
foliany | 16,6 µg |
witamina B12 | 0,10 µg |
biotyna | 1,5 µg |
kwas pantotenowy | 0,34 mg |
Pozostałe składniki odżywcze: | |
cholina | 25 mg |
** 100 ml produktu gotowego do spożycia = 12,9 g HiPP AR + 90 ml wody.
Powyższe wartości mogą podlegać niewielkim wahaniom, typowym dla produktów wytworzonych z surowców naturalnych.
Skład
Składniki: odtłuszczone mleko, serwatka z mleka częściowo odmineralizowana w proszku, oleje roślinne (palmowy*, rzepakowy, słonecznikowy), laktoza, susstancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego, olej rybi, chlorek potasu, weglan wapnia, olej z M. alpina, cytrynian sodu, sole wapniowe kwasu ortofosforowego, cholina, chlorek wapnia, L-fenyloalanina, L-tyrozyna, L-leucyna, węglan magnezu, L-tryptofan, L-histydyna, siarczan żelaza (II), stabilizator: kwas mlekowy, witamina C, siarczan cynku, naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (Lactobacillus fermentum hereditum**), niacyna, kwas pantotenowy, inozytol, witamina E, siarczan miedzi (II), witamina A, witamina B1, witamina B6, jodan potasu, kwas foliowy, selenian (VI) sodu, witamina K, witamina D, biotyna, witamina B12, *olej palmowy ze zrównoważonych upraw, certyfikowanych przez niezależne jednostki kontrolne, **Lactobacillus fermentum CECT5716
Jak stosować
1. Przegotuj świeżą wodę pitną i ostudź ją do temperatury ok. 40° - 50°C*.
2. Do butelki wlej potrzebną ilość przegotowanej i schłodzonej wody.
3. Luźno napełnij miarkę proszkiem, a jego nadmiar usuń w miejscu wskazanym na opakowaniu. Zalecaną liczbę miarek proszku wsyp do butelki.
4. Zakręć butelkę i kilka razy silnie wstrząśnij.
5. Przygotowane mleko odstaw na 7 min, aby zgęstniało.Następnie znów potrząśnij butelką. Przed podaniem sprawdź czy temperatura jest odpowiednia do picia (ok. 37°C).
2. Do butelki wlej potrzebną ilość przegotowanej i schłodzonej wody.
3. Luźno napełnij miarkę proszkiem, a jego nadmiar usuń w miejscu wskazanym na opakowaniu. Zalecaną liczbę miarek proszku wsyp do butelki.
4. Zakręć butelkę i kilka razy silnie wstrząśnij.
5. Przygotowane mleko odstaw na 7 min, aby zgęstniało.Następnie znów potrząśnij butelką. Przed podaniem sprawdź czy temperatura jest odpowiednia do picia (ok. 37°C).
Dzienne spożycie
Porcja produktu zalecana do spożycia w ciągu dnia:
Zaproponowaną liczbę porcji, a także ich objętość, należy traktować orientacyjnie. Dziecko nie musi opróżniać butelki za każdym razem.
Do odmierzenia odpowiedniej ilości proszku używaj wyłącznie załączonej miarki!
Wiek 1.-2. tydzień* / Liczba porcji na dobę 7-8 / Objętość porcji [ml] 70 / Dozowanie: Przegotowana woda [ml] 60 / Liczba miarek 2
Wiek 3.-4. tydzień / Liczba porcji na dobę 5-7 / Objętość porcji [ml] 100 / Dozowanie: Przegotowana woda [ml] 90 / Liczba miarek 3
Wiek 5.-8. tydzień / Liczba porcji na dobę 5-6 / Objętość porcji [ml] 135 / Dozowanie: Przegotowana woda [ml] 120 / Liczba miarek 4
Wiek 3.-4. miesiąc / Liczba porcji na dobę 5 / Objętość porcji [ml] 170 / Dozowanie: Przegotowana woda [ml] 150 / Liczba miarek 5
Wiek 5. miesiąc** / Liczba porcji na dobę 4-5 / Objętość porcji [ml] 200 / Dozowanie: Przegotowana woda [ml] 180 / Liczba miarek 6
Wiek od 6. miesiąca / Liczba porcji na dobę 4 / Objętość porcji [ml] 235 / Dozowanie: Przegotowana woda [ml] 210 / Liczba miarek 7
1 płaska miarka = ok. 4,3 g HiPP AR, 30 ml wody przypada na jedną miarkę proszku.
*O ile lekarz nie zaleci inaczej
**Od 5. miesiąca, po konsultacji z lekarzem, możesz rozpocząć wprowadzanie do diety niemowlęcia posiłków uzupełniających. Niemowlę powinno spożywać ok. 5 posiłków dziennie. Każda pełna porcja nowego posiłku (kaszki, obiadku) zastępuje 1 butelkę produktu.
Zaproponowaną liczbę porcji, a także ich objętość, należy traktować orientacyjnie. Dziecko nie musi opróżniać butelki za każdym razem.
Do odmierzenia odpowiedniej ilości proszku używaj wyłącznie załączonej miarki!
Wiek 1.-2. tydzień* / Liczba porcji na dobę 7-8 / Objętość porcji [ml] 70 / Dozowanie: Przegotowana woda [ml] 60 / Liczba miarek 2
Wiek 3.-4. tydzień / Liczba porcji na dobę 5-7 / Objętość porcji [ml] 100 / Dozowanie: Przegotowana woda [ml] 90 / Liczba miarek 3
Wiek 5.-8. tydzień / Liczba porcji na dobę 5-6 / Objętość porcji [ml] 135 / Dozowanie: Przegotowana woda [ml] 120 / Liczba miarek 4
Wiek 3.-4. miesiąc / Liczba porcji na dobę 5 / Objętość porcji [ml] 170 / Dozowanie: Przegotowana woda [ml] 150 / Liczba miarek 5
Wiek 5. miesiąc** / Liczba porcji na dobę 4-5 / Objętość porcji [ml] 200 / Dozowanie: Przegotowana woda [ml] 180 / Liczba miarek 6
Wiek od 6. miesiąca / Liczba porcji na dobę 4 / Objętość porcji [ml] 235 / Dozowanie: Przegotowana woda [ml] 210 / Liczba miarek 7
1 płaska miarka = ok. 4,3 g HiPP AR, 30 ml wody przypada na jedną miarkę proszku.
*O ile lekarz nie zaleci inaczej
**Od 5. miesiąca, po konsultacji z lekarzem, możesz rozpocząć wprowadzanie do diety niemowlęcia posiłków uzupełniających. Niemowlę powinno spożywać ok. 5 posiłków dziennie. Każda pełna porcja nowego posiłku (kaszki, obiadku) zastępuje 1 butelkę produktu.
Przeznaczenie
HiPP AR jest przeznaczony do postępowania dietetycznego u niemowląt w przypadku nadmiernego ulewania, od urodzenia, jako wyłączny pokarm.Gdy przejdziesz na HiPP AR, stolce Twojego dziecka mogą stać się luźniejsze. Wynika to z zawartości naturalnego, wartościowego błonnika - mączki chleba świętojańskiego.
Ostrzeżenia
HiPP AR podawaj wyłącznie po konsultacji z lekarzem.
Jakość tego produktu w momencie opuszczania zakładu produkcyjnego była bez zarzutu - przed użyciem upewnij się, że opakowanie nie zostało naruszone. Produkt przechowuj w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Zawartość opakowania zużyj w ciągu 3 tygodni po otwarciu.
Jakość tego produktu w momencie opuszczania zakładu produkcyjnego była bez zarzutu - przed użyciem upewnij się, że opakowanie nie zostało naruszone. Produkt przechowuj w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Zawartość opakowania zużyj w ciągu 3 tygodni po otwarciu.
Waga
Masa/objętość netto: 550 g
Producent
HIPP GMBH
Puławska 303
Warszawa
Puławska 303
Warszawa
Typ produktu
Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego