Opis
Właściwości
- Probiotik - Naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego - pierwotnie pochodzące z kobiecego mleka. Mleko mamy zawiera naturalne kultury bakterii- ich rodzaj jest indywidualną cechą każdej kobiety.
- omega-3 (ALA) - dla rozwoju mózgu i komórek nerwowych
- witaminy A, C i D - wpierają układ odpornościowy
- niezbędne żelazo - żelazo jest ważne dla rozwoju intelektualnego
Tabela
- wartość energetyczna: 292kJ/70kcal;
- tłuszcz 3,5g, w tym: kwasy tłuszczowe nasycone 1,1g, kwasy tłuszczowe jednonienasycone 1,6g, kwasy tłuszczowe wielonienasycone 0,7g; węglowodany 7,9g, w tym:cukry 7,8g; błonnik pokarmowy 0,4g, białko 1,5g. - sód 20mg, potas 80mg, chlorki45mg, wapń 73mg, fosfor 43mg, magnez 6,0mg, żelazo 1,0mg, cynk 0,5mg, miedź 45µg, jod 15µg, selen 1,5µg, mangan 7,0µg, fluor <10µg, witamina A 70µg ER, witamina D 1,2µg, witamina E 1,0mg alfa-ET, witamina K 5,0µg, witamina C 10mg, witamina B1 0,06mg, witamina B2 0,14mg, niacyna 0,60mg, witamina B6 0,04mg, kwas foliowy 10µg, witamina B12 0,15µg, kwas pantotenowy 0,50mg, biotyna 1,5µg; kwas linolowy (Omega-6) 700mg, kwas alfa-linolenowy (Omega-3) 70mg, galaktooligosacharydy (GOS) 0,4g.
Skład
odtłuszczone mleko*, laktoza* z mleka, oleje roślinne* (palmowy***, rzepakowy*, słonecznikowy*), serwatka* z mleka częściowo odmineralizowana w proszku, błonnik pokarmowy (galaktooligosacharydy z laktozy), węglan wapnia, witamina C, chlorek potasu, L-tryptofan, chlorek wapnia, siarczan żelazawy, stabilizator - kwas mlekowy, naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (Lactobacillus fermentum hereditum **), witamina E, witamina A, niacyna, tlenek cynku, kwas pantotenowy, siarczan miedzi, witamina K, witamina B1, witamina B6, siarczan manganu, kwas foliowy, biotyna, jodan potasu, witamina B2, selenian sodu, witamina D, witamina B12.
* z rolnictwa ekologicznego,
**Lactobacillus fermentum CECT5716,
***olej palmowy ze zrównoważonych upraw ekologicznych, certyfikowanych przez niezależne jednostki kontrolne
Jak stosować
1. Przegotuj świeżą wodę pitną i ostudź ją do temperatury ok. 40°-50°C*.
2. Do butelki wlej 2/3 potrzebnej ilości przegotowanej i schłodzonej wody.
3. Luźno napełnij miarkę proszkiem, a jego nadmiar usuń w miejscu pokazanym na opakowaniu. Zalecaną liczbę miarek proszku wsyp do butelki.
4. Zakręć butelkę i silnie wstrząśnij.
5. Dolej pozostałą ilość wody i ponownie kilka razy silnie potrząśnij butelką.
6. Tuż przed podaniem ostudź mleko do ok. 37°C. Sprawdź temperaturę. Po użyciu starannie zamknij opakowanie.
*W celu ochrony naturalnych kultur bakterii kwasu mlekowego nie zalewaj proszku wrzątkiem.
Przeznaczenie
Mleko HiPP 2 Combiotik jest odpowiednie po zakończeniu karmienia piersią lub każdym mlekiem początkowym.
Ostrzeżenia
...dotyczące żywienia Twojego dziecka
Wyłączne karmienie piersią w początkowych sześciu miesiącach życia jest najlepszym sposobem żywienia Twojego dziecka. Mleko HiPP 2 Combiotik, tak jak żadne inne mleko następnie, nie powinno być podawane w celu zastąpienia mleka matki w tym okresie życia. Ze względu na indywidualne tempo wzrostu i szczególne potrzeby żywieniowe Twojego dziecka może być wskazane podanie mleka następnego jako składnika diety mieszanej jeszcze przed ukończeniem szóstego miesiąca życia. Jednak wszelkie zmiany w sposobie żywienia niemowlęcia konsultuj z lekarzem pediatrą. Zadbaj o zrównoważoną dietę i zdrowy tryb życia swojego dziecka.
...dotyczące ochrony ząbków Twojego dziecka
Tak jak mleko kobiece, również wszystkie rodzaje mleka początkowego i następnego zawierają węglowodany, które stanowią ważny element w żywieniu Twojego dziecka. Jednak częsty i długotrwały kontakt zębów z płynami zawierającymi węglowodany może prowadzić do powstania próchnicy, a w konsekwencji do szkodliwych następstw dla zdrowia. Dlatego nie dopuszczaj do długotrwałego ssania butelki z mlekiem i jak najwcześniej naucz swoje dziecko pić z kubeczka.
Waga
Producent
HiPP Polska Sp. z o.o.
ul. Puławska 303
02-785 Warszawa