Opis
Właściwości
- Probiotik - Naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego - pierwotnie pochodzące z kobiecego mleka. Mleko mamy zawiera naturalne kultury bakterii- ich rodzaj jest indywidualną cechą każdej kobiety.
- omega-3 (ALA) - dla rozwoju mózgu i komórek nerwowych
- witaminy A, C i D - wpierają układ odpornościowy
- niezbędne żelazo - żelazo jest ważne dla rozwoju intelektualnego
Tabela
- wartość energetyczna: 292kJ/70kcal;
- tłuszcz 3,5g, w tym: kwasy tłuszczowe nasycone 1,1g, kwasy tłuszczowe jednonienasycone 1,6g, kwasy tłuszczowe wielonienasycone 0,7g; węglowodany 7,9g, w tym:cukry 7,8g; błonnik pokarmowy 0,4g, białko 1,5g. - sód 20mg, potas 80mg, chlorki45mg, wapń 73mg, fosfor 43mg, magnez 6,0mg, żelazo 1,0mg, cynk 0,5mg, miedź 45µg, jod 15µg, selen 1,5µg, mangan 7,0µg, fluor <10µg, witamina A 70µg ER, witamina D 1,2µg, witamina E 1,0mg alfa-ET, witamina K 5,0µg, witamina C 10mg, witamina B1 0,06mg, witamina B2 0,14mg, niacyna 0,60mg, witamina B6 0,04mg, kwas foliowy 10µg, witamina B12 0,15µg, kwas pantotenowy 0,50mg, biotyna 1,5µg; kwas linolowy (Omega-6) 700mg, kwas alfa-linolenowy (Omega-3) 70mg, galaktooligosacharydy (GOS) 0,4g.
Skład
odtłuszczone mleko*,laktoza*,oleje roślinne* (palmowy***, rzepakowy*, słonecznikowy*),serwatka* z mleka częściowo odmineralizowana w proszku,galaktooligosacharydy z laktozy,węglan wapnia,witamina C,chlorek potasu,L-tryptofan,chlorek wapnia,siarczan żelazawy,stabilizator - kwas mlekowy,naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (Lactobacillus fermentum hereditum**),witamina E,witamina A,niacyna,tlenek cynku,kwas pantotenowy,siarczan miedzi,witamina K,witamina B1,witamina B6,siarczan manganu,kwas foliowy,biotyna,jodan potasu,witamina B2,selenian sodu,witamina D,witamina B12,
* z rolnictwa ekologicznego,
**Lactobacillus fermentum CECT5716,
***olej palmowy ze zrównoważonych upraw ekologicznych, certyfikowanych przez niezależne jednostki kontrolne
Jak stosować
1. Przegotuj świeżą wodę pitną i ostudź ją do temperatury ok. 40°-50°C*.
2. Do butelki wlej 2/3 potrzebnej ilości przegotowanej i schłodzonej wody.
3. Luźno napełnij miarkę proszkiem, a jego nadmiar usuń w miejscu pokazanym na opakowaniu. Zalecaną liczbę miarek proszku wsyp do butelki.
4. Zakręć butelkę i silnie wstrząśnij.
5. Dolej pozostałą ilość wody i ponownie kilka razy silnie potrząśnij butelką.
6. Tuż przed podaniem ostudź mleko do ok. 37°C. Sprawdź temperaturę. Po użyciu starannie zamknij opakowanie.
*W celu ochrony naturalnych kultur bakterii kwasu mlekowego nie zalewaj proszku wrzątkiem.
Przeznaczenie
Ostrzeżenia
...dotyczące żywienia Twojego dziecka
Wyłączne karmienie piersią w początkowych sześciu miesiącach życia jest najlepszym sposobem żywienia Twojego dziecka. Mleko HiPP 2 Combiotik, tak jak żadne inne mleko następnie, nie powinno być podawane w celu zastąpienia mleka matki w tym okresie życia. Ze względu na indywidualne tempo wzrostu i szczególne potrzeby żywieniowe Twojego dziecka może być wskazane podanie mleka następnego jako składnika diety mieszanej jeszcze przed ukończeniem szóstego miesiąca życia. Jednak wszelkie zmiany w sposobie żywienia niemowlęcia konsultuj z lekarzem pediatrą. Zadbaj o zrównoważoną dietę i zdrowy tryb życia swojego dziecka.
...dotyczące ochrony ząbków Twojego dziecka
Tak jak mleko kobiece, również wszystkie rodzaje mleka początkowego i następnego zawierają węglowodany, które stanowią ważny element w żywieniu Twojego dziecka. Jednak częsty i długotrwały kontakt zębów z płynami zawierającymi węglowodany może prowadzić do powstania próchnicy, a w konsekwencji do szkodliwych następstw dla zdrowia. Dlatego nie dopuszczaj do długotrwałego ssania butelki z mlekiem i jak najwcześniej naucz swoje dziecko pić z kubeczka.
Waga
Producent
HiPP Polska Sp. z o.o.
ul. Puławska 303
02-785 Warszawa