Opis
Hipoalergiczne mleko następne dla niemowląt po 6. miesiącu. Odpowiednie w okresie wprowadzania do diety posiłków uzupełniających.
Właściwości
Cechy produktu:
- Praebiotik
- Probiotik Naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego - pierwotnie pochodzące z kobiecego mleka. Mleko mamy zawiera naturalne kultury bakterii - ich rodzaj jest indywidualną cechą każdej kobiety.
- Kwas alfa-linolenowy (ALA) z grupy Omega-3 - dla rozwoju mózgu i komórek nerwowych
- Zhydrolizowane (podzielone na małe fragmenty) białko o znacznym stopniu hydrolizy.
- Witaminy A, C i D - dla prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego.
Mleko HiPP HA 2 Combiotik jest lekkostrawne i sycące - zawiera dodatek delikatnej skrobi.
- Praebiotik
- Probiotik Naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego - pierwotnie pochodzące z kobiecego mleka. Mleko mamy zawiera naturalne kultury bakterii - ich rodzaj jest indywidualną cechą każdej kobiety.
- Kwas alfa-linolenowy (ALA) z grupy Omega-3 - dla rozwoju mózgu i komórek nerwowych
- Zhydrolizowane (podzielone na małe fragmenty) białko o znacznym stopniu hydrolizy.
- Witaminy A, C i D - dla prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego.
Mleko HiPP HA 2 Combiotik jest lekkostrawne i sycące - zawiera dodatek delikatnej skrobi.
Tabela
Wartości odżywcze: | W 100 ml mleka gotowego do spożycia* |
wartość energetyczna | 293 kJ/ 70 kcal |
tłuszcz | 3,5 g |
w tym kwasy nasycone | 1,2 g |
kwasy jednonienasycone | 1,6 g |
kwasy wielonienasycone | 0,7 g |
węglowodany | 7,7 g |
w tym cukry*** | 5,5 g |
skrobia | 2,0 g |
błonnik | 0,4 g |
białko | 1,7 g |
sól**** | 0,05 g |
sód | 20 mg |
potas | 80 mg |
chlorki | 45 mg |
wapń | 70 mg (13%**) |
fosfor | 39 mg |
magnez | 6,0 mg |
żelazo | 1,0 mg (13%**) |
cynk | 0,5 mg (10%**) |
miedź | 0,045 mg |
jod | 15 µg (19%**) |
selen | 1,5 µg |
mangan | 11 µg |
fluor | 5,5 µg |
witamina A | 70 µg ER (18%**) |
witamina D | 1,2 µg (17%**) |
witamina E | 0,7 mg ɑ-ET (14%**) |
witamina K | 5,0 µg (42%**) |
witamina C | 10 mg (22%**) |
tiamina (wit. B1) | 0,06 mg (12%**) |
ryboflawina (wit. B2) | 0,11 mg (16%**) |
niacyna | 0,6 mg |
witamina B6 | 0,04 mg |
kwas foliowy | 10 µg |
witamina B12 | 0,15 µg (19%**) |
kwas pantotenowy | 0,50 mg (17%**) |
biotyna | 1,5 µg (15%**) |
kwas linolowy (Omega-6) | 650 mg |
kwasy alfa-linolenowy (Omega-3) | 70 mg |
galaktooligosacharydy (GOS) | 0,4 g |
**% zalecanego dziennego spożycia, zgodnie z RWS,
***z laktozy, naturalnego cukru mlecznego (5,4 g/ 100 ml),
****zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu,
Powyższe wartości mogą podlegać niewielkim wahaniom, typowym dla produktów wytworzonych z surowców naturalnych.
Skład
Składniki: LAKTOZA, oleje roślinne (palmowy*, rzepakowy, słonecznikowy), skrobia, zhydrolizowane białko serwatkowe z MLEKA, galaktooligosacharydy z LAKTOZY, ortofosforan wapnia, chlorek potasu, emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym, L-tyrozyna, wodorotlenek potasu, wodorotlenek sodu, cytrynian wapnia, witamina C, węglan magnezu, cytrynian potasu, siarczan magnezu, L-tryptofan, węglan wapnia, siarczan żelaza, siarczan cynku, naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (Lactobacillus fermentum hereditum**), kwas pantotenowy, witamina A, niacyna, siarczan miedzi, witamina E, witamina B1, witamina B2, witamina B6, jodan potasu, kwas foliowy, witamina K, selenian sodu, biotyna, witamina D, witamina B12,
**Lactobacillus fermentum CECT5716,
*olej palmowy ze zrównoważonych upraw, certyfikowanych przez niezależne jednostki kontrolne
**Lactobacillus fermentum CECT5716,
*olej palmowy ze zrównoważonych upraw, certyfikowanych przez niezależne jednostki kontrolne
Jak stosować
Sposób przygotowania:
Podczas przygotowania mleka dla niemowląt należy postępować według instrukcji podanej na opakowaniu. Niewłaściwe przygotowanie lub przechowywanie gotowego posiłku przez dłuższy czas mogą doprowadzić np. do rozwoju niepożądanych drobnoustrojów, a tym samym zaszkodzić zdrowiu Twojego dziecka. Dlatego każdy posiłek powinien być świeży, przygotowany tuż przed podaniem dziecku. Nie podawaj ponownie reszty mleka pozostałej w butelce. Pamiętaj o dokładnym umyciu butelki, smoczka i nakrętki. Nie podgrzewaj mleka w kuchence mikrofalowej (niebezpieczeństwo poparzenia!). Po każdym użyciu dokładnie zamknij torebkę i przechowuj ją w suchym miejscu, w temp. pokojowej (max 25°C). Zawartość opakowania zużyj w ciągu 3 tygodni po otwarciu.1. Przegotuj świeżą wodę pitną i ostudź ją do temperatury ok. 40°-50°C*.
2. Do butelki wlej 2/3 potrzebnej ilości przegotowanej i schłodzonej wody.
3. Luźno napełnij miarkę proszkiem, a jego nadmiar usuń w trójkątnie zakończonym roku kartonika. Zalecaną liczbę miarek proszku wsyp do butelki.
4. Zakręć butelkę i silnie wstrząśnij.
5. Dolej pozostałą ilość wody i ponownie kilka razy silnie potrząśnij butelką.
6. Tuż przed podaniem ostudź mleko do ok. 37°C. Sprawdź temperaturę. Po użyciu starannie zamknij opakowanie.
*W celu ochrony naturalnych kultur bakterii kwasu mlekowego nie zalewaj proszku wrzątkiemNiewielkie różnice w barwie proszku są naturalnym zjawiskiem.
Podczas przygotowania mleka dla niemowląt należy postępować według instrukcji podanej na opakowaniu. Niewłaściwe przygotowanie lub przechowywanie gotowego posiłku przez dłuższy czas mogą doprowadzić np. do rozwoju niepożądanych drobnoustrojów, a tym samym zaszkodzić zdrowiu Twojego dziecka. Dlatego każdy posiłek powinien być świeży, przygotowany tuż przed podaniem dziecku. Nie podawaj ponownie reszty mleka pozostałej w butelce. Pamiętaj o dokładnym umyciu butelki, smoczka i nakrętki. Nie podgrzewaj mleka w kuchence mikrofalowej (niebezpieczeństwo poparzenia!). Po każdym użyciu dokładnie zamknij torebkę i przechowuj ją w suchym miejscu, w temp. pokojowej (max 25°C). Zawartość opakowania zużyj w ciągu 3 tygodni po otwarciu.1. Przegotuj świeżą wodę pitną i ostudź ją do temperatury ok. 40°-50°C*.
2. Do butelki wlej 2/3 potrzebnej ilości przegotowanej i schłodzonej wody.
3. Luźno napełnij miarkę proszkiem, a jego nadmiar usuń w trójkątnie zakończonym roku kartonika. Zalecaną liczbę miarek proszku wsyp do butelki.
4. Zakręć butelkę i silnie wstrząśnij.
5. Dolej pozostałą ilość wody i ponownie kilka razy silnie potrząśnij butelką.
6. Tuż przed podaniem ostudź mleko do ok. 37°C. Sprawdź temperaturę. Po użyciu starannie zamknij opakowanie.
*W celu ochrony naturalnych kultur bakterii kwasu mlekowego nie zalewaj proszku wrzątkiemNiewielkie różnice w barwie proszku są naturalnym zjawiskiem.
Dzienne spożycie
Zaproponowane objętości porcji należy traktować orientacyjnie, gdyż każde dziecko ma inne potrzeby żywieniowe.
Do odmierzania odpowiedniej ilości proszku używaj wyłącznie załączonej miarki.
Dozowanie na jedną porcję:
- Objętość porcji 170 ml Przegotowana woda 150 ml Liczba miarek 5
- Objętość porcji 200 ml Przegotowana woda 180 ml Liczba miarek 6
- Objętość porcji 235 ml Przegotowana woda 210 ml Liczba miarek 7
Dziecko potrzebuje ok. 5 posiłków dziennie, przy czym liczba karmień butelką powinna się stopniowo zmniejszać na rzecz nowych posiłków.
Do odmierzania odpowiedniej ilości proszku używaj wyłącznie załączonej miarki.
Dozowanie na jedną porcję:
- Objętość porcji 170 ml Przegotowana woda 150 ml Liczba miarek 5
- Objętość porcji 200 ml Przegotowana woda 180 ml Liczba miarek 6
- Objętość porcji 235 ml Przegotowana woda 210 ml Liczba miarek 7
Dziecko potrzebuje ok. 5 posiłków dziennie, przy czym liczba karmień butelką powinna się stopniowo zmniejszać na rzecz nowych posiłków.
Przeznaczenie
Dla niemowląt po 6. miesiącu po zakończeniu karmienia piersią lub w zamian za każde inne mleko następne HA.
Ostrzeżenia
Gdy przejdziesz na mleko HiPP HA 2 Combiotik z innego mleka początkowego lub następnego HA, stolce Twojego dziecka mogą stać się luźniejsze (podobnie do stolców niemowląt karmionych piersią) - wynika to z zawartości galaktooligosacharydów GOS).HiPP HA 2 Combiotik nie może być stosowane, gdy lekarz stwierdził alergię na białko mleka krowiego lub jeśli istnieje podejrzenie jej wystąpienia.
Waga
Masa netto 600 g.
Producent
HiPP Polska Sp. z o.o.
ul. Puławska 303
02-785 Warszawa
ul. Puławska 303
02-785 Warszawa
Typ produktu
Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego