Opis
Właściwości
Joy Day stanowi zestaw żywych szczepów bakterii probiotycznych w formie płynnej. Zawarte w nim aktywne i nieliofilizowane bakterie probiotyczne wykazują zdolność do zasiedlania jelit na wysokim poziomie bez potrzeby stosowania substancji ochronnych takich jak glicerol, maltodekstryna czy mleko w proszku, substancji przeciwzbrylającej typu dwutlenek krzemu ani proteinowej kapsułki. Unikatowy skład pozyskany został w naturalnym procesie fermentacji. Występujące w nim szczepy bakterii probiotycznych zostały klinicznie przebadane pod kątem bezpieczeństwa i skuteczności.
Probiotyki takie jak Joy Day wspomagają rozwój pożytecznej mikroflory. Są to żywe drobnoustroje, które podawane w odpowiednich ilościach, wykazują korzystny wpływ na zdrowie. Wpływają ponadto pozytywnie na czas pasażu jelitowego i zapewniają właściwy rozwój mikroflory zasiedlającej organizm. Preparat cechuje się wysokim potencjałem biologicznym. Występujące w nim szczepy bakterii są w stanie natychmiast zasiedlić całą przestrzeń jelit.
Główne właściwości suplementu diety Joy Day:
- pomaga odbudować mikroflorę jelitową, dostarczając dobre bakterie do jelita grubego,
- stanowi wsparcie dla zdrowia i pozytywnie wpływa na odporność,
- jest ekologiczny i bezmleczny,
- nie zawiera glutenu, laktozy i kazeiny, a także barwników i konserwantów,
- nie dodano do niego cukru i substancji słodzących,
- jest niepasteryzowany i nieklarowany,
- został klinicznie przebadany, zatem może być bezpiecznie stosowany u dorosłych i dzieci.
Jak działa Joy Day?
Produkt jako probiotyk pomaga odbudować mikroflorę bakteryjną w układzie pokarmowym. Ma to duże znaczenie przede wszystkim dla zdrowia jelit, ale i całego organizmu. Wpływając na budowę dobrej flory jelitowej, preparat wzmacnia odporność.
Jak stosować Joy Day?
Zalecana porcja produktu Joy Day to 10-15 ml (2-3 łyżeczki) dla dorosłych i 5 ml (1 łyżeczka) dla dzieci. Probiotyk powinno się przyjmować 3 razy dziennie, wcześniej odpowiednio rozcieńczając.
Jakie są przeciwwskazania do stosowania Joy Day?
Zasadniczo nie ma przeciwskazań do stosowania probiotyków. W razie wątpliwości w tej kwestii warto zasięgnąć porady lekarza.
Z czym nie łączyć Joy Day?
W przypadku prowadzonej antybiotykoterapii zaleca się przyjmować probiotyki, zachowując 1-2-godzinną przerwę między antybiotykiem a probiotykiem.
Czy Joy Day jest bezpieczny dla kobiet w ciąży?
Probiotyk może być przyjmowany przez kobiety w okresie ciąży.
Skład
W procesie adaptacji wieloszczepowej hodowli, bakterie osiągnęły poziom 6×10^7 jtk/ml (60mln jtk/ml). Pełna identyfikacja szczepów zawartych w produkcie:
Lactobacillus rhamnosus GG ATCC53103
Lactobacillus rhamnosus LR 04
Lactobacillus rhamnosus LMG 25626
Lactobacillus acidophilus LA 02
Lactobacillus plantarum LP09
Lactobacillus plantarum LMG 26655
Lactobacillus paracasei LPC00
Bifidobacterium breve BR 03
Bifidobacterium breve LMG 13208
Bifidobacterium animals ssp. lactis BS 01
Bifidobacterium longum LMG 26652
Streptococcus thermophilus FP4
Jak stosować
Rozcieńczony Probiotyk Joy Day charakteryzuje się przyjemnym aromatem i naturalnym, kwaskowo orzeźwiającym smakiem.
Dzienne spożycie
Dorośli: 10 do 15 ml, 3 x dziennie, rozcieńczone w min. 100 ml wody lub dowolnego napoju.
Dzieci > 3 lat: 5 ml, 3 x dziennie, rozcieńczone w min. 50 ml wody lub w dowolnego napojuNie należy przekraczać dziennej zalecanej porcji do spożycia.
Przeznaczenie
- Uzupełnienie deficytu populacji bakterii w jelicie grubym
- Pobudzenie reakcji układu immunologicznego w stanach zapalnych
- Odbudowa i uszczelnienie nabłonka jelita
- Regulacja perystaltyki jelit oraz wypróżniania
- Zapobieganie występowaniu i nawracaniu biegunek i zaparć
- Wsparcie trawienia i przyswajania składników odżywczych
- Łagodzenie objawów alergii i nietolerancji pokarmowej
- Hamowanie rozwoju i eliminacja powstałej grzybicy, pleśni i zakażenia bakteryjnego
- Wsparcie żywotności komórek poprzez zahamowanie ich starzenia
Ostrzeżenia
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Naturalnym konserwantem probiotyku są zawarte w nim prozdrowotne metabolity bakterii probiotycznych, w tym kwasy organiczne i antyoksydanty.
Mogący powstawać osad na dnie butelki, nalot „białego grzybka” na powierzchni, gazy oraz kwasowość napoju są efektem naturalnym.
Waga
Producent
ul. Graniczna 15
66-320 Trzciel.