Miod Manuka MGO 400+ nektarowy, 250 g

Miód nektarowy pochodzący z Nowej Zelandii, na układ odpornościowy.

Produkt nie jest jeszcze dostępny Ten produkt jest wyprzedany i nie znamy dokładnej daty jego dostarczenia do magazynu

387,01

O produkcie: Miod Manuka MGO 400+ nektarowy, 250 g

100021153

Opis

Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium.

Właściwości

Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 400 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).

Tabela

Wartość odżywcza w 100 g w 15 g
Wartość energetyczna 1400 kJ / 334 kcal 210 kJ / 50,2 kcal
Tłuszcz 0 g 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g
Węglowodany 82,1 g 12,3 g
w tym cukry 82,1 g 12,3 g
Błonnik 0 g 0 g
Białko 0,3 g 0,05 g
Sól 0,04 g 0,01 g
Methylglyoxal  >40 mg >6 mg

Skład

Składniki: miód z krzewu Manuka 100%

Jak stosować

Spożywać rano na czczo pół godziny przed posiłkiem.

Dzienne spożycie

Porcja produktu zalecana do spożycia w ciągu dnia: 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie.

Ostrzeżenia

Przechowywać w temperaturze pokojowej.

Waga

Masa/objętość netto: 250 g

Producent

MANUKA HEALTH

Typ produktu

Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego

Ostrzeżenie: zdjęcia mają charakter wyłącznie informacyjny.

Kategorie produktu