Miod Manuka MGO 400+ nektarowy, 250 g

Produkt je dočasně nedostupný Tento produkt je vypredaný a nepoznáme presný termín jeho dodania na sklad

500,00
Darmowa dostawa

O produkcie

100021153

Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium.

Ostrzeżenia

Przechowywać w temperaturze pokojowej.

Producent

MANUKA HEALTH

Skład

Składniki: miód z krzewu Manuka 100%

Jak stosować

Spożywać rano na czczo pół godziny przed posiłkiem.

Tabela

Wartość odżywcza w 100 g w 15 g
Wartość energetyczna 1400 kJ / 334 kcal 210 kJ / 50,2 kcal
Tłuszcz 0 g 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g
Węglowodany 82,1 g 12,3 g
w tym cukry 82,1 g 12,3 g
Błonnik 0 g 0 g
Białko 0,3 g 0,05 g
Sól 0,04 g 0,01 g
Methylglyoxal  >40 mg >6 mg

Waga

Masa/objętość netto: 250 g

Właściwości

Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 400 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).

Dzienne spożycie

Porcja produktu zalecana do spożycia w ciągu dnia: 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie.

Dokładamy starań, aby opisy i zdjęcia produktów były aktualne i zgodne z wiedzą medyczną. Mimo wszystko prosimy, abyś przed zastosowaniem danego produktu przeczytał dołączoną do niego ulotkę. Wszelkie wątpliwości skonsultuj z lekarzem lub farmaceutą.