Nacomi, olej inca inchi, 50 ml

Marka: NACOMI

Produkt nie jest jeszcze dostępny Ten produkt jest wyprzedany i nie znamy dokładnej daty jego dostarczenia do magazynu

20,58

O produkcie

100008544

Olej inca inchi to prawdziwy skarb Inków. Jest bogatym źródłem tokoferoli oraz kwasów omega 3 i omega 6. Zapobiega przedwczesnemu starzeniu się skóry, zwiększa jej sprężystość i wspomaga jej regenerację. Przywraca równowagę lipidową skóry i wyraźnie ją wygładza. 

Właściwości

Tłoczony na zimno Olej inca inchi bywa nazywany skarbem Inków. Olej inca inchi pobudza odbudowę kolagenu w skórze − dzięki temu wspaniale ją uelastycznia, regeneruje i odżywia. Wyraźnie zmniejsza i spłyca zmarszczki. Przyczynia się do zmniejszenia rozwarstwienia tkanki skórnej poprzez zwiększenie mikrokrążenia krwi. Olej inca inchi zawiera mnóstwo nienasyconych kwasów tłuszczowych nawet 92% całej swojej masy, co czyni go rekordzistą wśród wszystkich naturalnych olejów roślinnych. W jego składzie znajdziemy również witaminy E i A oraz proteiny. Dzięki zawartości tych dobroczynnych składników jego zastosowanie jest bardzo szerokie.

polecany dla dojrzałej skóry, gdyż ma silne działanie przeciwzmarszczkowe i napinające;

poprawia elastyczność, pobudza produkcję kolagenu;

zawiera wysoką ilość nienasyconych kwasów tłuszczowych dzięki czemu wnika w głąb skóry, uzupełnia i wzmacnia barierę lipidową;

ma działanie antyoksydacyjne i ochronne;

dobrze sprawdza się przy skórze wrażliwej, atopowej i łuszczącej się − redukuje nadwrażliwość i nawilża;

odpowiedni również w przypadku skóry tłustej i trądzikowej;

przynosi ukojenie skórze podrażnionej nadmiernym opalaniem, redukuje plamy;

na pęknięcia, zadrapania, wysypki alergiczne, na zmiany łuszczycowe i w stanach zapalnych skóry;

regularne stosowanie poprawia koloryt skóry i delikatnie ją rozjaśnia;

wspomaga walkę z rozstępami;

idealny do stosowania w czasie ciąży i tuż po niej;

może być używany do masażu i pielęgnacji całego ciała;

pielęgnuje okolice oczu;

polecany się do pielęgnacji włosów − nadaje im miękkość, jedwabistość i połysk;

zmiękcza skórki wokół paznokci.

Skład INCI

100% Plukentia Volubilis Seed Oil

Jak stosować

Niewielką ilość oleju rozsmarowujemy w dłoniach i nakładamy na uprzednio oczyszczoną  skórę twarzy, ciała albo włosy. Możemy przy okazji wykonać masaż twarzy. Olej inca inchi bardzo szybko się wchłania. Tworzy na skórze warstwę lipidową, ale nie pozostawia śladów ani połysku. Może być stosowany jako krem na noc albo krem pod makijaż na dzień.

Przeznaczenie

Skóra dojrzała, wiotka, sucha, działanie przeciwzmarczkowe, napinające. Skóra twarzy, ciała, włosy, paznokcie.

Pojemność

50 ml

Producent

F.P.U.H Kamil Kamil Gawliński Import-Eksport Sp. z o.o.

Ostrzeżenie: zdjęcia mają charakter wyłącznie informacyjny.

Dokładamy starań, aby opisy i zdjęcia produktów były aktualne i zgodne z wiedzą medyczną. Mimo wszystko prosimy, abyś przed zastosowaniem danego produktu przeczytał dołączoną do niego ulotkę. Wszelkie wątpliwości skonsultuj z lekarzem lub farmaceutą.