Olej z wiesiołka tłoczony na zimno, suplement diety, 250 ml

Dostępny
43,43

O produkcie

100015565

Olej z wiesiołka uzyskiwany jest z nasion wiesiołka metodą tłoczenia na zimno.

Właściwości

Olej z wiesiołka uzyskiwany jest z nasion wiesiołka metodą tłoczenia na zimno. Posiada delikatny smak i zapach. Olej z wiesiołka charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów nienasyconych, w tym tłuszczów wielonienasyconych, do których należą kwasy omega-6. Kwasami z rodziny omega-6 są: kwas linolowy (LA) oraz kwas gamma-linolenowy (GLA) zawarte w oleju z wiesiołka. Kwas linolowy pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 10 g LA dziennie. Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi [jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe są tłuszczami nienasyconymi]. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.

Tabela

Wartość odżywcza 100 ml
Wartość energetyczna (energia) 3419 kJ/832 kcal
Tłuszcz, w tym: 92 g
– kwasy tłuszczowe nasycone 7,5 g
– kwasy tłuszczowe jednonienasycone 8,5 g
– kwasy tłuszczowe wielonienasycone 76 g
Węglowodany, w tym: 0 g
– cukry 0 g
Białko 0 g
Sól 0 g
Omega-6 (kwas linolowy) 68 g
Omega-6 (kwas gamma-linolenowy) 7,7 g
Omega-9 (kwas oleinowy) 7,5 g

Skład

składniki: olej z nasion wiesiołka tłoczony na zimno

Jak stosować

Na oleju z wiesiołka tłoczonym na zimno nie należy podgrzewać ani smażyć potraw.

Dzienne spożycie


Przeznaczenie

Może być wykorzystywany do sporządzania surówek i sałatek, a także jako dodatek do dań mięsnych i rybnych.

Ostrzeżenia

Może wytrącić się naturalny osad.
Przechowywać w temperaturze pokojowej suchym i ciemnym miejscu.

Waga

objętość netto: 250 ml

Producent

Oleofarm Sp z o.o.

Ostrzeżenie: zdjęcia mają charakter wyłącznie informacyjny.

Prosimy, abyś przed zastosowaniem danego produktu przeczytał dołączoną do niego ulotkę. Wszelkie wątpliwości skonsultuj z lekarzem lub farmaceutą.