Opis
Dwuskładnikowy suplement diety o komplementarnym składzie zawiera wyłącznie naturalne, ekologiczne składniki. Kompozycja ziół i bakterii probiotycznych została szczególnie dobrana, z myślą o wzmocnieniu i regeneracji organizmu przy boreliozie.
Właściwości
Suplement diety ProbioBorelio polecany jest szczególnie dla ludzi chorych na boreliozę i inne choroby odkleszczowe. Mogą go stosować zarówno osoby dorosłe, starsze. W dodatku nadaje się do spożycia dla wegan, diabetyków oraz ludzi nietolerujących glutenu i laktozy. Z uwagi na silny ekstrakt roślinny polecamy stosować szczególnie w okresie rekonwalescencji.
Skład
Składniki:
Ekstrakt z fermentowanych składników roślinnych (100%) [w tym: ziele moringi (36,7%), korzeń vilcacora (12,2%), ziele czystka (7,3%), ziele szczeci pospolitej (7,3%), ziele rdestu ptasiego (7,3%), owoce głogu (7,3%), kwiaty czarnego bzu (7,3%), ziele skrzypu polnego (7,3%), korzeń hakorośli (czarci pazur) (7,3%), zestaw żywych i aktywnych szczepów bakterii probiotycznych w formie płynnej (min. 2×10^7 jtk/ml)].
Jak stosować
Rozcieńczamy w wodzie lub w innym napoju.
Z uwagi na nieprzetworzoną formę bakterii oraz niezwykłą witalność zaleca się przyjmowanie produktu w czasie posiłków.
Warto pamiętać aby przed użyciem wstrząsnąć.
Dzienne spożycie
Produkty ProbioBorelio I i ProbioBorelio II należy spożywać jednocześnie, ze względu na synergistyczne działanie.
Dorośli i dzieci: każdy z produktów po 7,5 ml 2 razy dziennie (rano i wieczorem) rozcieńczone osobno w ok. 50 ml wody lub innego napoju lub po 7,5 ml każdego z produktów rozcieńczone razem w ok. 100 ml wody lub innego napoju.
Przeznaczenie
Suplement diety przeznaczony jest dla dorosłych, osób starszych, dzieci powyżej 3. roku życia.
Odpowiedni do spożycia przez wegan, wegetarian, diabetyków, osób nie tolerujących glutenu i laktozy.
Ostrzeżenia
Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Od momentu otwarcia należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 30 dni. Po każdym użyciu dokładnie zakręcić butelkę. W między czasie może pojawić się osad na dnie butelki, nalot “białego grzybka” oraz wzmożona kwasowość ale jest to naturalny efekt fermentacji.
Waga
600 ml netto
Producent
Living Food Sp. z o.o.
ul. Graniczna 15
66-320 Trzciel.