Opis
Probiotyczny napój uzyskany w naturalnym procesie fermentacji.
Właściwości
· zapobiega i łagodzi stany zapalne organizmu
· stymuluje układ odpornościowy
· wspomaga walkę z wirusami i grzybami
· chroni przed zaburzeniami mikrobioty jelitowej
· wspiera oczyszczanie z toksyn i metali ciężkich
· wykazuje działanie przeciwutleniające chroniąc komórki organizmu
· stanowi bogactwo substancji bioaktywnych o charakterze prozdrowotnym
· odbudowuje naturalną fizjologiczną mikroflorę jelitową
· reguluje perystaltykę jelit i procesy wypróżniania
Kurkuma obecnie jest pożądanym obiektem badań, ponieważ wykaz jej prozdrowotnych właściwości stale się rozszerza. Swoje lecznicze działanie zawdzięcza silnemu związkowi przeciwzapalnemu i przeciwutleniającemu KURKUMINIE. Ten polifenol ma ogromne znaczenie w profilaktyce nowotworowej. Ponadto zawarte naturalne w kurkumie substancje takie jak np. tumeron i BDMC odpowiadają za pobudzanie macierzystych komórek mózgowych, które mogą mieć duży wpływ na regenerację mózgu po urazach oraz zatrzymania chorób np. Alzheimera.
Dodatkowo stymuluje organizm do produkcji żółci i enzymów trawiennych, pobudza metabolizm sprzyjając tym samym w odchudzaniu. Okazuje się także pomocna w zwalczaniu chorób grzybiczych, wirusów, bakterii, oraz ochronie komórek wątroby. Liczne badania wykazują, iż ma wpływ na obniżenie poziomu cholesterolu oraz cukru we krwi.
Imbir to roślina spokrewniona z kurkumą, równie ceniona za swoje szerokie spektrum właściwości leczniczych i terapeutycznych. Naturalnie występujące w tej roślinie olejki eteryczne posiadają ogromną moc uzdrawiającą.
Wykazują silne działanie przeciwutleniające i przeciwzapalne na organizm.
Aktywne składniki i związki z kłącza imbiru przyczyniają się do:
*działań przeciwnowotworowych
*pobudzania pracy przewodu pokarmowego
*łagodzenia bóli mięśni po wysiłku fizycznym
*skutecznemu zwalczaniu bóli migrenowych
*leczeniu chorób reumatycznych
*obniżaniu poziomu cukru we krwi
*reguluje ciśnienie tętnicze krwi
Pieprz za ostry smak odpowiada cenny, zawarty w nim związek – PIPERYNA. Piperyna wykazuje szerokie spektrum działania, poprawiając zdrowie i również kondycję całego organizmu. Do najbardziej istotnej funkcji tego związku należy pobudzenie ukrwienia układu pokarmowego. Dzięki temu przyswajanie składników odżywczych dostarczanych wraz z pożywieniem zachodzi wzorowo.
Ten biologicznie aktywny składnik wpływa także na:
*pobudzanie wydzielania soków żołądkowych
*zwiększenie termogenezy w efekcie nakręcając metabolizm
*efektywnie niszczy komórki tłuszczowe (wspomaga odchudzanie)
*oczyszczanie organizmu, redukuje szkodliwe toksyny
*zapobieganie depresji i powstawaniu stanów lękowych (wydzielanie
Skład
Składniki: Zestaw żywych szczepów bakterii probiotycznych w postaci płynnej oraz ekstrakt z fermentacji składników roślinnych (40 %) [w tym: korzeń kurkumy (49%), korzeń imbiru (49%), ziarna pieprzu (2%)].
Probiotyk Joy Day jest kompleksowo pełnym probiotykiem zawierającym metabolity, w tym: witaminy, minerały, kwasy organiczne, antyoksydanty oraz związki antyseptyczne, produkowane przez bakterie w trakcie długotrwałej hodowli.
W procesie adaptacji wieloszczepowej hodowli, bakterie osiągnęły poziom 4×10^7 jtk/ml (40mln jtk/ml).
Pełna identyfikacja:
- Lactobacillus rhamnosus GG,
- Lactobacillus rhamnosus LR 04,
- Lactobacillus rhamnosus LR 05,
- Lactobacillus acidophilus LA 1,
- Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2,
- Lactobacillus casei 101/37,
- Lactobacillus plantarum LP 02,
- Lactobacillus plantarum LP 01,
- Lactobacillus fermentum LF2,
- Bifidobacterium breve BL 10,
- Bifidobacterium breve Bbr 8,
- Bifidobacterium longum BL 03,
- Bifidobacterium animalis ssp. lactis Bi 1,
- Streptococcus thermophilus Z 57,
- Streptococcus thermophilus 9 Y.
Jak stosować
Porcja produktu przeznaczona do spożycia w ciągu dnia: 125 ml (1 opakowanie) raz dziennie przy posiłku, lub dowolnie w ciągu dnia. Wstrząsnąć przed użyciem.
Dzienne spożycie
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: 125 ml.
Przeznaczenie
Suplementacja diety w składniki aktywne preparatu.
Ostrzeżenia
Probiotyk po otwarciu przechowywać w lodówce i najlepiej spożyć w ciągu 30 dni.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Naturalnym konserwantem probiotyku są zawarte w nim prozdrowotne metabolity bakterii probiotycznych, w tym kwasy organiczne i antyoksydanty.
Mogący powstawać osad na dnie butelki, nalot „białego grzybka” na powierzchni, gazy oraz kwasowość napoju są efektem naturalnym.
Waga
Objętość netto 125 ml.
Producent
Living Food Sp. z o.o.
ul. Graniczna 15
66-320 Trzciel.