Opis
Właściwości
Tabela
Wartość energetyczna | 630 kJ150 kcal |
Białko | 5,9 g |
Węglowodany | 18,7 g |
w tym:- Cukry- Laktoza | 10,8 g2,6 g |
Tłuszcz | 5,8 g |
w tym: - kwasy nasycone | 0,8 g |
Błonnik pokarmowy | 0 g |
Sól | 0,26 g |
Składniki mineralne i pierwiastki śladowe | |
Na | 105 mg |
K | 201 mg |
Cl | 130 mg |
Ca | 108 mg |
P | 108 mg |
Mg | 34 mg |
Fe | 2,4 mg |
Zn | 1,8 mg |
Cu | 270 µg |
Mn | 0,49 mg |
F | 0,15 mg |
Mo | 15 µg |
Se | 8,5 µg |
Cr | 10 µg |
I | 20 µg |
Witaminy | |
Witamina A | 122 µg RE |
Witamina D | 1,0 µg |
Witamina E | 1,9 mg α-TE/ET |
Witamina K | 7,9 µg |
Tiamina | 0,22 mg |
Ryboflawina | 0,24 mg |
Niacyna | 2,7 mg NE |
Kwas pantotenowy | 0,79 mg |
Witamina B6 | 0,25 mg |
Kwas foliowy | 40 µg |
Witamina B12 | 0,31 µg |
Biotyna | 6,0 µg |
Witamina C | 15 mg |
Inne | |
Cholina | 55 mg |
Kartenoidy | 0,30 mg |
Osmolarność | 740mOsmol/l |
Skład
Jak stosować
Najlepiej podawać schłodzony.
Dobrze wstrząsnąć przed użyciem.
Dzienne spożycie
Przeznaczenie
Do postępowania żywieniowego w przypadkach takich jak:
- przed oraz po zabiegach operacyjnych, oraz w okresie rekonwalescencji
- porażenie mózgowe
- choroba Huntingtona, Parkinsona, Alzheimera, inne zespoły otępienne
- mukowiscydoza
- zaburzenia żucia i połykania
- brak apetytu o różnej etiologii
- zwiększone zapotrzebowanie białkowo-energetyczne.
Preparat może być także stosowany jako przygotowanie do zabiegów diagnostycznych na przewodzie pokarmowym np. do kolonoskopii.
Ostrzeżenia
Nie stosować w przypadku galaktozemii i fruktozemii oraz nietolerancji laktozy.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze od 5°C do 25°C.
Po pierwszym otwarciu opakowania zawartość przechowywać w lodówce maksymalnie do 24 godzin, jeśli nie spożywano bezpośrednio z butelki.
Produkt odpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia.
Stosować pod nadzorem lekarza.
Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego.
Waga
Dystrybutor
Bobrowiecka 6
00-728 Warszawa