Latopic, 90 kapsułek

Wielkość opakowania - kapsułki
Dostępny
83,34

O produkcie: Latopic, 90 kapsułek

100017457

Opis

Latopic, 90 kapsułek to dietetyczny środek specjalnego przeznaczenia medycznego,przeznaczony dla osób zmagającym się z alergiami pokarmowymi i/lub atopowym zapaleniem skóry.


Właściwości

Zawarte w preparacie bakterie kwasu mlekowego mogą łagodzić objawy alergii pokarmowej i korzystnie wpływać na przebieg atopowego zapalenia skóry, zmniejszając przy tym nasilenie zmian skórnych. Bakterie zastosowane w diecie mogą przyczynić się do zwiększania szczelności bariery jelitowej, a także utrzymania równowagi mikrobiomu w organizmie.


Tabela

Składniki 100 g produktu 1 kapsułka
Szczepy bakterii:
- Lactobacillus casei LOCK 0919
- Lactobacillus rhamnosus LOCK 0908
- Lactobacillus rhamnosus LOCK 0900


327 miliardów


1 miliard

Skład

Składniki: maltodekstryna, kapsułka: celuloza, 1 miliard liofilizowanych bakterii kwasu mlekowego
w następujących proporcjach: 50% Lactobacillus casei ŁOCK 0919, 25% Lactobacillus rhamnosus ŁOCK 0908, 25% Lactobacillus rhamnosus ŁOCK 0900, przeciwutleniacz – kwas L-askorbinowy.


Jak stosować

  • Doustnie.
  • W przypadku niemowląt, dzieci i osób mających trudności z połykaniem kapsułki, kapsułkę należy otworzyć, a jej zawartość wysypać i rozpuścić w niewielkiej objętości 3 – 5 ml (1 łyżeczka) letniego płynu, np. w przegotowanej wodzie.
  • Podać bezpośrednio po przygotowaniu (rozpuszczonego produktu nie należy przechowywać).

Dzienne spożycie

Zalecana porcja produktu do spożycia w ciągu dnia: 1 raz dziennie 1 kapsułkę przez co najmniej 3 miesiące, o ile lekarz nie zaleci inaczej.


Przeznaczenie

Wsparcie mikroflory jelit.


Ostrzeżenia

  • Przechowywać w lodówce (2ºC – 8ºC) w miejscu niedostępnym dla dzieci.
  • Uwaga! Jeżeli produkt przechowywany jest poza lodówką w temperaturze do 25ºC, należy go spożyć w ciągu 2 tygodni. Chronić przed wilgocią.

Producent

Ibss Biomed Sa
Aleja Sosnowa 8
Kraków


Ostrzeżenie: zdjęcia mają charakter wyłącznie informacyjny.