ALLNUTRITION Collagen Pro strawberry, 400 g

Dostępny
64,99

O produkcie: ALLNUTRITION Collagen Pro strawberry, 400 g

100050702

Opis

ALLNUTRITION Collagen Pro strawberry 400 g to suplement diety zawierający potężną dawkę kolagenu o smaku truskawkowym. Ma postać łatwego do przygotowania proszku.

Właściwości

  • Wyjątkowy smak truskawkowy.
  • Kolagen wspiera stawy i wiązadła.
  • Skład zawiera cenne dla zdrowia substancje.
  • Kolagen wpływa na elastyczność i nawilżenie skóry.
  • Zawarte składniki poprawiają stan włosów.

Collagen Pro o smaku truskawkowym to kolagen bardzo wysokiej jakości, który przygotujesz w dosłownie chwilę. Wygodna postać proszku sprawia, że mogą sięgać po niego również osoby mające opory przed połykaniem tabletek. Ten produkt zawiera w swoim składzie między innymi kolagen hydrolizowany, ekstrakt z kadzidłowca Boswellia serrata, kwas hialuronowy, siarczan chondroityny, siarczan glukozaminy, kurkumę, ekstrakt z imbiru, witaminy (C,D,K) i minerały. Wszystkie te substancje mają bardzo korzystny wpływ na cały organizm.

Kolagen hydrolizowany to najlepiej przyswajana forma kolagenu. Przyczynia się do prawidłowej budowy zębów, kości oraz skóry. Sprawia, że skóra jest odpowiednio nawilżona i jędrna. Podobne działanie wykazuje również obecny kwas hialuronowy. Kurkuma działa przeciwzapalnie, co pozwala zmniejszyć ilość infekcji oraz wzmocnić stawy. Pod tym względem na działanie zbliżone do kolejnego składnika, a mianowicie imbiru. Ekstrakt z kadzidłowca polecany jest osobom zmagającym się z chorobami stawów, ponieważ pozwala zmniejszać dolegliwości bólowe i stany zapalne. Takie połączenie składników ma bardzo dobry wpływ na organizm.

Tabela

Wartość odżywcza: 15 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 159,098 kJ / 38 kcal
Tłuszcz 0,3 g
-kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
Węglowodany 1,6 g
-w tym cukry 0,5 g
Białko 7,2 g
Sól 0,02 g
Kolagen hydrolizowany 7 g
Metylosulfonylometan 1 g
L-cysteina 1 g
Siarczan glukozaminy KCl 700 mg
-w tym glukozamina 420 mg
Siarczan chondroityny 700 mg
-w tym chondroityna 483 mg
L-metionina 250 mg
Kwas hialuronowy 50 mg
Ekstrakt z imbiru 50 mg
-w tym gingerole 2,5 mg
Cynamon mielony 50 mg
Kurkuma 50 mg
Ekstrakt z żywicy kadzidłowca 25 mg
-w tym kwas bosweliowy 10 mg
Pieprz cayenne 10 mg
Witamina C 250 mg / 312,5%*
Wapń 120 mg / 15%*
Mangan 1,8 mg / 90%*
Witamina K 75 µg / 100%*
Witamina D 50 µg / 1000%*

Skład

Składniki: kolagen hydrolizowany, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, metylosulfonylometan (msm), l-cysteina, siarczan glukozaminy kcl [ze skorupiaków], siarczan chondroityny, aromaty, sole wapniowe kwasu ortofosforowego, l-metionina, witamina c (kwas l-askorbinowy), substancje słodzące: acesulfam k, sukraloza, glikozydy stewiolowe ze stewii, hialuronian sodu, cynamon mielony, ekstrakt z korzenia imbiru zingiber officinale, kurkuma, ekstrakt z żywicy kadzidłowca boswellia serrata, witamina d (cholekalcyferol), diglicynian manganu, pieprz cayenne, witamina k (menachinon), barwniki: żółcień chinolinowa, żółcień pomarańczowa, żółcień chinolinowa i żółcień pomarańczowa mogą mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci

Jak stosować

Porcję 15 g (2,5 miarki) rozpuścić w 250 ml wody. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.

Dzienne spożycie

Zalecana porcja produktu do spożycia w ciągu dnia: 1 porcja 2 razy dziennie.

Przeznaczenie

Dla osób aktywnych fizycznie

Ostrzeżenia

  • Produkt przeznaczony dla osób powyżej 18 roku życia.
  • Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek składnik produktu.
  • Nie przekraczać zalecanej porcji dziennej.
  • Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
  • Zalecany jest zbilansowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
  • Wysoka zawartość witaminy C.
  • Nie stosować u osób chorujących na kamicę nerkową oraz mających tendencje do tworzenia się kamieni nerkowych.
  • Może zawierać pochodne: zbóż zawierających gluten, soi, mleka, jaj.
  • Po użyciu opakowanie należy zawsze zamykać.

Producent

SFD S.A.,
ul. Zielonogórska 4,
45-323 Opole,
Polska

Typ produktu

Suplement diety

Ostrzeżenie: zdjęcia mają charakter wyłącznie informacyjny.