Dicoflor 6, suplement diety, 20 kapsułek

Wielkość opakowania - kapsułki
Dostępny
41,39

O produkcie: Dicoflor 6, suplement diety, 20 kapsułek

100045813

Opis

Dicoflor 6, suplement diety, 20 kapsułek to suplement diety w postaci kapsułek zawierający liofilizowane żywe kultury bakterii Lactobacillus rhamnosus GG, które wzbogacają mikroflorę jelitową nawet do 7 dni po jego ostatnim zastosowaniu.


Właściwości

Dicoflor 6:

  • przeznaczony dla dorosłych i dzieci powyżej 3. roku życia,
  • wyprodukowany ze składników wolnych od laktozy i glutenu,
  • nie wymaga przechowywania w lodówce.

Zawartość żywych kultur bakterii Lactobacillus rhamnosus GG: 6 mld w jednej kapsułce.


Tabela

Składnik Zawartość w 1 kapsułce Zawartość w 2 kapsułkach
Lactobacillus rhamnosus GG 6 x 109 CFU* 12 x 109 CFU*

*CFU – jednostka tworząca kolonię bakterii


Skład

Składniki: maltodekstryna, substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza, liofilizowane żywe kultury bakterii (Lactobacillus rhamnosus GG), substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe kwasów tłuszczowych, barwnik: dwutlenek tytanu.


Jak stosować

Dicoflor®6 przeznaczony jest do stosowania u dorosłych i dzieci powyżej 3 roku życia, w celu uzupełnienia diety w bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus rhamnosus GG stanowiące składnik prawidłowej mikroflory jelitowej.

Kapsułkę należy połknąć i popić szklanką zimnego lub ciepłego płynu (np. woda, mleko, sok owocowy). Kapsułkę można również otworzyć, a jej zawartość rozpuścić w płynie (jak wyżej) i spożyć bezpośrednio po przygotowaniu. Dicoflor®6 zaleca się stosować w trakcie posiłków. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. 


Dzienne spożycie

Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia: 1–2 kapsułki.
 


Przeznaczenie

Stosowanie produktu można rozważyć np.:

  • w trakcie i po antybiotykoterapii,
  • w okresie jesienno-zimowym,
  • w podróżach ze zmianą strefy klimatycznej.

Producent

Bayer Sp. z o.o.,
Al.Jerozolimskie 158,
02-326 Warszawa 


Typ produktu

Suplement diety

Ostrzeżenie: zdjęcia mają charakter wyłącznie informacyjny.