Właściwości
- Antybiotykoterapii,
- Zmiany diety i trybu życia,
- Przeciążenia nauką lub stresem.
Tabela
Wartość odżywcza | w 100 g | 1 buteleczka / 1 porcja | % RWS* |
Wartość energetyczna | 500 kJ / 122 kcal | 35,59 kJ / 8,53 kcal | 8400 kJ / 2000 kcal |
Tłuszcz, w tym: | <0,1 g | <0,007 g | 70 g |
kwasy tł. nasycone | <0,01 g | <0,0007 g | 20 g |
Węglowodany, w tym: | 30,2 g | 2,11 g | 260 g |
cukry | 29,8 g | 2,08 g | 90 g |
Błonnik | <0,01 g | <0,007 g | --- |
Białko | 0,2 g | 0,01 g | 50 g |
Sól | 95,64 mg | 6,69 mg | --- |
Arabino-galakto-oligosacharydy | --- | 354,60 mg | --- |
Niacyna | --- | 4,8 mg | 30% |
Kwas pantotenowy | --- | 1,95 mg | 33% |
Betaglukany | --- | 1,00 mg | --- |
Witamina B6 | --- | 0,51 mg | 36% |
Aloes zwyczajny | --- | 0,50 mg | --- |
Tiamina (witamina B1) | --- | 0,39 mg | 35% |
Kwas foliowy | --- | 64,00 mcg | 32% |
Witamina B12 | --- | 0,90 mcg | 36% |
* RWS - dzienne referencyjne wartość spożycia witamin i składników mineralnych oraz referencyjne wartości spożycia dla wartości energetycznej i wybranych składników odżywczych innych niż witaminy i składniki mineralne dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2 000 kcal;.
Skład
Składniki:
W korku dozującym: Bifidobacterium lactls BI-04™ * (ATCC: SD5219), Lactobacillus acidophilus La-14™ ** (ATCC: SD5212), Lactobacillus plantarum Lp-115™ ** (ATCC: SD5209), Lactobacillus paracasei Lpc-B7™ ** (ATCC: SD5275), substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe kwasów tłuszczowych, substancja przeciwzbrylająca: talk, amid kwasu nikotynowego (niacyna), D-pantotenian wapnia, betagiukany, chlorowodorek pirydoksyny, chlorowodorek tiaminy, kwas pteroilomonoglutaminowy i cyjanokobalamina.
W buteleczce: woda, fruktoza, arabino-galakto-oligosacharydy, substancja konserwująca: benzoesan sodu E 211, aromaty, substancja zagęszczająca: karagen, substancja konserwująca: sorbinian potasu E 202, substancja konserwująca: kwas sorbowy E 200, zagęszczony żel z liści Aloesu zwyczajnego (Aloe vera), regulator kwasowości: cytrynian sodu, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Jak stosować
1. Dokręcić nakrętkę utrzymując buteleczkę w pozycji pionowej, aby proszek przedostał się do płynu.
2. Silnie wstrząsnąć w celu uzyskania jednolitej zawiesiny
3. Odkręcić nakrętkę i wpić gotową zawiesinę
Spożywać po głównym posiłku.
Dzienne spożycie
- dla utrzymania prawidłowej flory jelitowej: 1 buteleczka dziennie przez okres 5 dni
- w przypadku zaburzonej równowagi flory jelitowej lub podczas antybiotykoterapii : 1 buteleczka dziennie przez okres 10 dni
Ostrzeżenia
Waga
Producent
Via R. Guttuso 1, Loe Sambuca Val di Pesa, Włochy
Tavamelle Val di Pesa