Opis
Olej z awokado to suplement diety, który otrzymywany jest z najdorodniejszych owoców metodą tłoczenia na zimno.
Właściwości
Poza walorami smakowymi olej z awokado charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów nienasyconych, w tym tłuszczów jednonienasyconych. Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi (jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe są tłuszczami nienasyconymi).
Tabela
Wartość odżywcza 100 ml:
- wartość energetyczna (energia) 3374 kJ/821 kcal
Tłuszcz 91 g, w tym
- kwasy tłuszczowe nasycone 18 g
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone 63 g
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone 10 g
- Omega-6 (kwas linolowy) 9,6 g
- Omega-9 (kwas oleinowy) 51 g
Skład
Składniki: olej z awokado tłoczony na zimno.
Jak stosować
Olej z awokado kusi nadzwyczaj bogatym aromatem i łagodnym owocowym smakiem. Wspaniale podkreśla smak potraw przygotowywanych na zimno, zwłaszcza sałatek, surówek, dipów, sosów i pikantnych past.
Przeznaczenie
Suplementacja diety w składniki aktywne preparatu.
Ostrzeżenia
Na oleju z awokado tłoczonym na zimno nie należy podgrzewać ani smażyć potraw.
Może wytrącić się naturalny osad.
Przechowywanie: w temperaturze pokojowej.Waga
250 ml netto
Producent
Oleofarm Sp. z o.o.
Typ produktu
Suplement diety