Opis
Właściwości
Tabela
Wartość odżywcza | Na 100 ml gotowego do spożycia produktu |
Energia | 275 kJ/66 kcal |
Tłuszcze | 3,1 g |
w tym nasycone | 1,1 g |
Węglowodany | 8 g |
w tym cukry* | 6,2 g |
Błonnik | 0,2 g |
Białko | 1,5 g |
Sól | 0,05 g |
Witaminy | |
Witamina A | 54 µg |
Witamina D | 0,8 µg |
Witamina E | 1 mg |
Witamina K1 | 3,8 µg |
Witamina C | 10 mg |
Tiamina (Witamina B1) | 0,05 mg |
Ryboflawina (Witamina B2) | 0,1 mg |
Niacyna | 0,9 mg |
Witamina B6 | 0,07 mg |
Kwas foliowy | 10 µg |
Witamina B12 | 0,1 µg |
Biotyna | 2,7 µg |
Kwas pantotenowy | 0,4 mg |
Minerały | |
Potas | 73 mg |
Chlorki | 63 mg |
Wapń | 47 mg |
Fosfor | 39 mg |
Magnez | 5,1 mg |
Żelazo | 0,6 mg |
Cynk | 0,6 mg |
Miedź | 0,04 mg |
Mangan | 0,001 mg |
Selen | 0,9 µg |
Jod | 7,2 µg |
Sód | 20 mg |
Inne ważne substancje | |
Tauryna | 7,3 mg |
Inozytol | 12 mg |
Cholina | 13 mg |
L-karnityna | 0,9 mg |
Nukleotydy | 1,8 mg |
Kwasy tłuszczowe ( omega-3 i omega-6) | |
LA – kwas linolowy | 506 mg |
ALA – kwas alfa-linolenowy | 97 mg |
*Laktoza = 5,5 g/100 ml mleka Fruktooligosacharydy FOS = 0,2 g/100 ml mleka
Skład
Jak stosować
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1.Przygotuj odpowiednią ilość potrzebnego mleka - zawsze wylewaj niedokończone mleko po upływie maksymalnie 1 h.
2. Umyj ręce zanim zaczniesz przygotowania. Wyparz miarkę, wygotuj butelkę i smoczek w wodzie przez 10 minut.
3. Zagotuj wodę pitną przez 5 minut i pozostaw do wystygnięcia do temp. 40 °C
4. Sprawdź tabelę żywienia i wlej wymaganą ilość wody do wysterylizowanej butelki.
5. Dodaj właściwą liczbę miarek mleka do wody. Należy używać załączonej miarki odmierzając płaskie, nieubite miarki mlek
6. Butelkę należy zakręcić nakrętką i kilka razy dobrze wstrząsnąć do całkowitego rozpuszczenia mleka w wodzie
7. Mleko należy schłodzić do temperatury ciała: 37 °C. Przed podaniem należy sprawdzić temperaturę mleka przykładając butelkę do twarzy lub wewnętrznej strony nadgarstka.
Mleko podać natychmiast.
Przeznaczenie
Ostrzeżenia
Caprima Premium 1 mleko początkowe tak jak mleko matki zawiera węglowodany, które są istotnym elementem w żywieniu dziecka. Długotrwały kontakt ząbków z płynami zawierającymi węglowodany może być przyczyną próchnicy. Nie dopuszczaj do długotrwałego ssania butelki.
Waga
Producent
Bohaterów Monte Cassino 53
20-705 Lublin