Opis
OstroVit Omega 3-6-9:
- ułatwia utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu,
- pomaga usprawnić pracę centralnego układu nerwowego,
- wspomaga lepsze funkcjonowanie błony komórkowej naszego organizmu.
Właściwości
Ten suplement diety powstał z myślą o uzupełnieniu diety w składniki aktywne. Jest przeznaczony dla osób dorosłych, które są narażone na niedobory niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) z grupy omega. Skład OstroVit Omega 3-6-9 uzupełnia witamina E, która – jako silny przeciwutleniacz – przyczynia się do neutralizowania aktywności wolnych rodników. Preparat zawiera 3 frakcje kwasów tłuszczowych:
- kwasy omega-3 – DHA i EPA, które stanowią element budulcowy komórek; odpowiadają za prawidłowe funkcjonowanie błony komórkowej; przyczyniają się do zwiększenia odporności organizmu; wpływają na kształtowanie mózgu oraz wspierają jego pracę,
- kwasy omega-6 – stanowią budulec komórek; uczestniczą w syntezie niektórych hormonów – w tym neuroprzekaźników; wspiera funkcjonowanie centralnego układu nerwowego; wspomagają odporność,
- kwasy omega-9 – są elementem budulcowym każdej komórki.
OstroVit Omega 3-6-9 ma postać kapsułek żelatynowych – 180 sztuk w jednym opakowaniu. Z uwagi na zawartość oleju rybiego, preparat charakteryzuje się rybim zapachem.
Jak dawkować OstroVit Omega 3-6-9?
OstroVit Omega 3-6-9 spożywaj każdego dnia – po 1 kapsułce. Nie przekraczaj dobowej porcji rekomendowanej przez producenta.
Jak długo można stosować OstroVit Omega 3-6-9?
Producent nie podaje informacji dotyczącej tego, ile powinna trwać suplementacja. W razie wątpliwości najlepiej skonsultuj się z lekarzem.
Jakie są przeciwwskazania do stosowania preparatu OstroVit Omega 3-6-9?
Nie stosuj suplementu OstroVit Omega 3-6-9 w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników.
Tabela
Składniki: | 1 kapsułka |
Olej rybi | 400 mg |
w tym | |
- EPA | 72 mg |
- DHA | 48 mg |
Olej z nasion lnu | 300 mg |
w tym: | |
- ALA | 150 mg |
- LA | 45 g |
- OA | 60 mg |
Olej z nasion słonecznika | 290 mg |
w tym: | |
- LA | 145 mg |
- OA | 43,5 mg |
Witamina E | 10,5 mg |