Blog o składnikach kosmetyków
(131)
Szafran pomoże Ci pozbyć się przebarwień. Poznaj jego właściwości!
Szafran to jedna z droższych przypraw. Wyróżnia się wyjątkowymi właściwościami. Zawiera m.in. witaminy, kwasy tłuszczowe oraz przeciwutleniacze. Sprawdź, czym jeszcze się charakteryzuje!
Hibiskus − czerwony kwiat w walce ze zmarszczkami
Dlaczego hibiskus dodaje się do kosmetyków ujędrniających? Jakie właściwości wykazuje ta roślina? Do jakiego typu cery się ją poleca? Dowiedz się więcej!
Masa perłowa - rewolucyjny sposób na blizny i rozstępy!
Choć masa perłowa kojarzona jest z jubilerstwem, jej wyjątkowe właściwości dostrzegają też producenci kosmetyków. Kiedy warto zdecydować się na preparaty zawierające ekstrakt z pereł?
Jaśmin − cesarska pielęgnacja skóry dojrzałej
Jaśmin wyróżnia się wieloma dobroczynnymi właściwościami. Działa ujędrniająco i przeciwzmarszczkowo. Wyróżnia się także pięknym zapachem. Sprawdź, jakie jeszcze ma właściwości!
Olej z nasion bawełny idealny dla skóry alergicznej!
Czy wiesz, że olej z nasion bawełny poleca się w szczególności posiadaczom cery alergicznej i wrażliwej? Jakie wykazuje właściwości? Na co pomaga? Dowiedz się więcej!
Olej słonecznikowy jako składnik kosmetyków. Na co pomoże?
Olej słonecznikowy znajduje się niemal w każdej kuchni, ale czy wiesz, jak możesz go wykorzystać w pielęgnacji cery? Sprawdź nasz artykuł!
Olej konopny pomaga walczyć z trądzikiem! Sprawdź jego właściwości
Olej konopny wykorzystuje się do łagodzenia egzemy, łuszczycy, trądziku i innych schorzeń dermatologicznych. Jakie posiada właściwości? Dowiedz się więcej!
Kwas laktobionowy na naczynka i trądzik różowaty najlepszy!
Kwas laktobionowy doskonale sprawdza się do leczenia AZS oraz trądziku różowatego. Czym się wyróżnia? Jak działa? Kiedy warto sięgnąć po kosmetyki z jego dodatkiem? Sprawdź!

