Blog o składnikach kosmetyków
(131)
Właściwości papai, jakich nie znasz! Papaina w kosmetyce
Papaina to roślina pełna cennych składników aktywnych. Zawiera m.in. witaminy, flawonoidy, kwas foliowy. W jakich kosmetykach wykorzystuje się substancję? Sprawdź!
Węgiel aktywny − zbawienie dla problematycznej cery
Czym jest węgiel aktywny i dlaczego stosuje się go w przypadku cery problematycznej? Jakie wykazuje właściwości? Dlaczego substancję wykorzystuje się w produkcji kosmetyków? Sprawdź!
Składniki kosmetyków pod lupą − poznaj niezwykłe ceramidy
Ceramidy stanowią częsty dodatek kosmetyków. Z czego wynika ich popularność? Jak działają? Jaką pełnią rolę? W jaki sposób wpływają na skórę i włosy? Dowiedz się więcej!
Cudowny olejek ze słodkich migdałów − właściwości i zastosowanie w kosmetyce
Olejek ze słodkich migdałów doskonale wpływa na skórę – odżywia, nawilża, przyspiesza gojenie się ran. Czym jeszcze się cechuje? Przeczytaj w naszym artykule!
Masło shea – kosmetyczny skarb Czarnego Lądu idealny na polskie zimy!
Masło shea nie bez powodu określa się mianem „złota kobiet”. Substancja stanowi źródło witamin i kwasów. Posiada właściwości natłuszczające oraz nawilżające. Dowiedz się więcej!
Olej z pestek winogron − zastosowanie w kosmetyce naturalnej
Olej z winogron znajduje się w wielu produktach kosmetycznych. Niweluje blizny, łagodzi zmiany trądzikowe. Czym jeszcze się charakteryzuje? Sprawdź w naszym artykule!
Dobry cynk! Kosmetyki z cynkiem dobre nie tylko do cery z trądzikiem
Choć cynk kojarzy się przede wszystkim ze składnikiem preparatów na trądzik, jego zastosowanie jest znacznie szersze. Czym jest i jaką rolę pełni w organizmie? Sprawdź!
Jakie cuda potrafi zdziałać olejek rycynowy? Właściwości i zastosowanie oleju z rącznika pospolitego
Chcesz, by Twoja skóra, włosy i paznokcie doskonale się prezentowały? A może zależy Ci na usunięciu zmian trądzikowych? Jeśli tak, sięgnij po olejek rycynowy.

